Qigong og energimedicin
– Træn smart!

Qigong er en ældgammel form for helsegymnastik, der stammer fra østen. Designet til at styrke mennesket samt forebygge og helbrede sygdomme både på krop og sind (man kalder det også energimedicin), og til at øge kropslig og mentalt velvære men også visdom – og den part skal opleves, kan ikke fuldt beskrives.
Qigong er fortrinsvist langsomme stræk og bevægelser (men også enkelte hurtige og kraftfulde), som masserer og strækker muskler, sener, bindevæv, indre organer og ikke mindst meridianbanerne, som kort fortalt er et energinetværk i kroppen. Ifølge traditionel kinesisk videnskab og filosofi, kan kroppen ikke blive syg når energien flyder uhindret.
Sygdomme menes altså at starte i energikroppen. Så ved at optimere og vedligeholde energikroppen forebygges sygdom. Men også hvis man har fået problemer, er det muligt med forholdsvis simple øvelser, at genoprette energibalancen og dermed påvirke kroppen i positiv retning.

Qigong kaldes også for meditation i bevægelse, og er en fantastisk magisk og afslappende bevægelsesform. Fordi vi har fokus på både krop, sind, åndedræt og energikrop i øvelserne, kommer vi i en let meditativ tilstand, under indflydelse af det parasympatiske nervesystem, den tilstand hvori kroppen slipper stress, kan regenerere, lade op og hele sig selv. Hvorfor øvelserne i høj grad også har effekt på det mentale og psykiske plan.
Men tag ikke fejl, der oparbejdes også fysisk styrke, smidighed samt generel forbedret kropsfornemmelse.

Energimedicin er andre former for energiterapi. Indebærer også Qigong lignende øvelser, akkupressur, meridian stryg og -massage samt bank på forskellige organ- og meridian forbundne punkter.